Без да ви отегчавам искам да ви кажа, че противопожарната аларма на блока се разврещя в петък в 5:30 сутринта. Естествено беше фалшива тревога. Скоро ще се запознаем всички съседи от етажа, защото по такова време всички са си по домовете - пардон, в коридора на етажа. И да не пропусна, вечерта пак се включи алармата около 20:30 - на нищо не миришеше този път и вече почвам да се чудя какво пък толкова става (вечерната почна от 14тия етаж и постепенно слезе надолу до нашия). Вече в асансьорите освен съобщението да не се простира по балконите има и обяснение как работи противопожарната инсталация и какво да се прави, ако се разврещи в апартамента: никакво отваряне на външната врата - само балконската и като се проветри трябва да си спре сама. И четирицифрената глоба беше спомената. Но стига с тази тема - като има истински пожар, тогава ще пиша специално за него (молете се да няма, за да не ви отегчавам).
Иначе денят наистина мина много бързо и приятно. На обяд се събрахме в едно заведение "Someplace Else" - странно име "Някъде другате", като че ли не сме в него. Само няколко човека бяхме да изпратим Павел (англичанин със славянско име), който идващата седмица ще напуска университета и ще ходи да работи в Телеком. Хубава кръчма, приятна атмосфера, нормални цени. Аз си взех пица и тъмна бира. Фарид си взе голяма салата като замени бекона с пиле - нали е мюсюлманин и не яде свинско. Това не му попречи обаче да обърне 3 големи халби с бира и какъвто е дребен, бързо-бързо му светнаха очите. Малко след като се прибрахме имахме среща с Фарид - на четири очи, за да организираме плана за работата ми. Всичко е наред, добре съм се внедрил, върша работа, допитват се до мен. Идващата седмица пак ще седнем да документираме плана и да го подпишем. Той се ангажира да види дали университета ще може да поеме част от образованието ми по счетоводство, което искам да държа. Също му споменах и за ходенето ми до САЩ през ноември (2 седмици). След това той продължи с бирата - освен мляко, университетът осигурява и бира. Ама нали е петък...
Няма коментари:
Публикуване на коментар