неделя, 25 септември 2011 г.

Манджата... и интересна пицария

То толкова теми се натрупаха за писане, че трябва да седна и малко по малко да ви разкажа какво се случва.

Миналата седмица с двама колеги бяхме на семинар по интернет сигурност - много интересен и полезен. Имахме директна видеовръзка между Окланд и столицата Уелингтън като представяха експерти и от двата града. Имаше безплатна бира, а след семинара дойде и пица. Каква интересна пица! Тоест не пицата, а кутиите и всички там атрибути по тях. Пицарията е www.hell.co.nz ("hell" като в "ад"). Кутиите са черни с червени дяволчета и червени черепи (по същия начин им е организирана и уеб страничката), телефонът за поръчка е 0800 666 111 - наблягаме на 666, а колата, с която доставят прилича на линейка. Вкусна пица и след почти седмица все още съм жив :)

Помислих си как ли щяха да приемат американците подобна идея. Най-вероятно неделните попове щяха да я заклеймят като сатанинска, а суеверните хора никога нямаше да поръчат и щеше да фалира пицарията. Ако погледнете обаче в НЗ само около Окланд има около 30тина локации и хората си поръчват и казват, че е една от най-добрите.

Вчера пък бяхме в един тайландски ресторант, естествено с ваучер за $32, който включваше 2 предястия, 2 основни ястия и ориз - тук вече си беше ресторант с тежки кожени столове, свещ на масата, чаши за вино (само дето не си бяхме донесли - да, много ресторанти разрешават сам да си донесеш бутилка като плащаш примерно $5 да ти я отворят). Ядохме предимно морска храна като беше много вкусно, особено рибата на Иван - "снаппер" както й казват тук (http://en.wikipedia.org/wiki/Australasian_snapper). Даже съсобственичката дойде при нас да ни пита откъде сме и си поговорихме - тя научи малко къде е България, а ние малко за историята на Тайланд и по-специално защо понякога го споменават като Сиам. Чудесно обслужване и много приятна вечер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар