вторник, 13 декември 2011 г.

Среща с бивш колега от САП Лабс

Изненадващо преди няколко дни получих във фейсбук писмо от бивш колега от САП (от друг екип): "привет, в понеделник кацам в Окланд. Там съм до 5-к, ако искаш може да пийнем по една бира след работа?" Направо паднах. Не всеки ден се случва някой познат да долети от Европа. Чухме се, уговорихме се къде да се видим и ето че уреченият ден дойде. Тъй като срещата ни беше в 6:30 вечерта не сметнах да си ходя до вкъщи. На всичкото отгоре заваля и дъжд. Митко закъсня около половин час - аз вече се чудих дали няма да дойде. Оказа се, че имало страшно задръстване заради някакви катастрофи (колко стрес само си спестявам от това, че живея в центъра и се придвижвам пеш!) Реших да го заведа в една кръчма "Someplace Else" - европейска, с нескъпа бира и пица. Вече бях ходил поне два пъти в него с колеги, приятна атмосфера, разнообразни напитки.

Седнахме, разказахме си животите. Той се е преместил в централата на САП в Германия, но не разбрах какво точно прави тук. То САП има навсякъде и след като е командировка какво ли се учудвам. Поговорихме и за Нова Зеландия. На него вече му беше направило впечатление зеленината и спокойствието. Съгласи се с мен, че може би наистина НЗ е прекрасно място за живеене. Поговорихме и за стандарта на живот - оказва се че е близък до немския - там заплатите са по-големи, но данъците са убийствени и като чисто се вземат подобни заплати. Мога да го разбера, защото в САЩ мой приятел сподели, че колежки-германки, които работят за немска авиокомпания едвам свързват двата края. Поръчахме и пица и така пропуснах вечерята вкъщи.
Ако искате да видите снимка от бара и менюто

После реших да го разведа из вечерен Окланд - тръгнахме по Куин Стрийт та чак до пристанището. Видяхме коледната украса, светлините, витрините. Часовниковата кула на общината беше впечатляваща. На Митко му харесаха и старите сгради, заобиколени от небостъргачите на големи офис сгради и банки. Видяхме и фериботите (аз не ги бях виждал) и светлините на отсрещния бряг (Северния бряг - богатия квартал за пенсионери и бели - всеки замогнал се човек отива да живее там). След приятната разходка и разговор го изпратих на автобуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар