събота, 22 октомври 2011 г.

Вкус от Нова Зеландия

Днес бяхме на едно изложение Taste of New Zealand (http://tasteofnewzealand.co.nz) Бяхме купили предварително билети с включени $40 консумация на човек. Имаше изложители от цялата страна на всякакви храни и вино. За съжаление от виното не опитах, но с Иван разделихме доста храна. Под доста разбирайте разнообразна, защото количеството беше малко. Беше организирано подобно на събития, на които съм бил в САЩ - без кеш - "валутата" бяха жетони като за покер в деноминации от $2 и $10. Всички яденета бяха на четно число, като преобладаваха $10, $12, а тук таме и $14 и $8.

Хапнахме сърна, сьомга, снапер (онази риба дето ядохме в тайландския ресторант), патка, заек, и агнешко. Всичко страхотно подправено, с уханни билки, зеленяш, изтънчени сосове и т.н. - заекът и агнешкото бяха като че ли най-хубавите. Не мога да опиша насладата. Само съжалявам че не си сръбнах малко винце, но ще има време и за него.

Фарид (шефът ми) ни беше поканил на барбекю в неделя по случай световното по ръгби - с финал между Нова Зеландия и Франция, но се отложи, че сестра му се разболяла. Обеща да го направи скоро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар