четвъртък, 21 юли 2011 г.

Започна се...

Днес ще ми е четвърти ден на работа. Иван почна английския. Няма почти никакво свободно време. Дойдоха първите ни сметки за вода ($76) и ток ($77). Да не си помислите, че спим на водно легло и се къпем по пет пъти на ден, перем и препираме и ползваме миялната машина след всяко ядене? Нищо подобно - 4.5 кубика вода само, отделно 190 kWh! Трикът е в една такса за водата от $1.50/ден, която щеш не щеш плащаш. Има и подобна за тока, която е малко по-ниска. С тази разлика, че електрическите компании са много и сега мислим да се прехвърлим на Powershop като може би най-подходяща и най-евтина в нашия случай. Започнахме процедурата по прехвърляне - до две седмици ще сме с новата компания. Сега разбирам защо сме леко изиграни с водата - обикновено е включена в наема, а така средно плащаме с $20/седмица повече (цели 2 печени пилета!)

В работа всичко е наред, харесват ми колегите, работата ще е приятна и ще мога да приложа много от нещата, които знам - отделно ще науча много. Университетът предлага здравни услуги, но още не съм намерил време да се регистрирам, огромна библиотека и сума допълнителни курсове за повишаване на квалификацията. Чак вчера получих вътрешен номер на телефона си, а още нямам права за много от системите, които ще трябва да достъпвам. В САП нещата ставаха за минути - тук за дни. Никой не бърза на пръв поглед. На всеки две седмици (в седмицата, в която няма заплата) идват 1-2 щайги с плодове на етажа и се яде на корем. Както каза една колежка - да ни пазят здрави :)

1 коментар:

  1. Брат ми, много пари за ток, бе! Тук във Флорида сега летните месеци, както знаем, е най-скъп токът. Въпреки това за малко под 1000 кВч платихме 129 долара. А пък зареждам и Приуса с ток. А тва за водата ми се струва адски много. Ама аре, нали изкарваш :Р

    ОтговорИзтриване